3 tipy na krémové espresso

Výběr kávy

Vždy vybírejte kávu, která má dostatečný poměr kvalitní kávy robusta. Právě robusta zajistí, že káva bude krémová a nekyselá. Zvolit můžete například kávu La Borsa Dolce Crema (40 % robusta), Saccaria Cremacaffé (30 % robusta) nebo Caffé Milano Gold (20 % robusta)

Seřízení mlýnku v kávovaru

Pokud vlastníte automatický kávovar, tak většinou uvnitř mlýnku najdete kolečko pro seřízení mlýnku. Aby káva byla krémovější, tak je potřeba otočit směrem na nižší číslo ale pouze za chodu mlýnku. Druhá káva po nastavení by měla být již výsledkem úpravy. Upravujte vždy maximálně o 1 číslo níže.

Předehřátý šálek

K dokonalosti už chybí málo. Pokud si předehřejte šálek ať už na kávovaru nebo v mikrovlné troubě, určitě výslednému espressu jenom pomůžete.

×