Video - proč odvápňovat kávovar?

Všechny prostředky mají svůj logický důvod proč je důležité je používat. Přinášíme Vám x důvodů, proč by jste měli používat odvápňovací prostředek pro Váš kávovar.

1. Prodloužení životnosti kávovaru

Aby jste předcházeli servisu a tím také prodloužili životnost kávovarů je důležité používat originální odvápňovací prostředek, který je na bázi kyseliny mléčné. Kyselina mléčná neleptá silikonové součástky a po odvápnění není cítit zápach prostředku v kávovaru ani chuti kávy

Voda se usazuje velice rychle a stačí aby voda stále v kávovaru pár hodin a už se na stranách bude tvořit vodní kámen. Ten se dále tvoří a zůstává ve všech cestách kde protéká a voda. Tedy pravidelný odvápněním předcházíte servisu a prodlužujete životnost kávovaru.

2. Odmašťuje kávové cesty

Prostředek nemá funkci jenom odvápňovací ale také odmašťovací. Odvápnění u většiny kávovarů probíhá v první řadě přes trysku páry nebo výpust horké vody a v druhé fázi přes výpust kávy, kde právě dochází k odmaštění cesty od zbytků kávy.

3. Šetříte energii

Pokud je kávovar zavápněný trvá mu delší domu aby se nahřál na teplotu, při které připravuje kávu a mléčné nápoje. Pokud kávovar je v provozu celý den tak spotřebuje dvojnásobně více energie než kávovar čistý. Odvápněný kávovar tak pracuje rychleji a připravuje lepší kávu.

4. Vyčistí varnou konvici

Já osobně když odvápňuji kávovar tak rovnou přelívám vypuštěnou vodu do varné konvice a mám ji tak pravidelně odvápněnou a čistou.

Kompletní nabídka odvápňovacích prostředků najdete Odvápňovací prostředky

 

 

×